Blog

Cum să îți echilibrezi și să îți vindeci chakrele cu ajutorul hranei

Universul în care trăim este animat de vibrația luminii și sunetului, iar corpul nostru  vibrează împreună cu toate aceste lucruri din Univers! Chakrele corpului, acești centri de energie prin care recepționăm și emitem Energia Universală, pot fi blocate sau echilibrate. Putem utiliza culoarea din hrană pentru a echilibra și elibera fluxul energetic și restabili astfel sănătatea energetică și fizică a corpului nostru.

Totul vibrează! Lumea este animată de vibrații ale sunetului și luminii, iar corpurile noastre vibrează împreună cu toate lucrurile din Univers.

Culoarea este una dintre manifestările vibrației. S-ar putea să fi auzit de terapia prin culoare. Încearcă să potrivești aceste alimente pline de culoare de mai jos pentru a-ți echilibra chakrele și a-ți amplifica bunăstarea.

Potrivit unei varietăți de învățături orientale, în cadrul fiecăruia dintre noi există o rețea de 7 centri energetici subtili cunoscuți drept chakre, care primesc și dau energie. Fiecare centru este asociat cu o anumită vibrație a culorii. Într-o stare sănătoasă, energia din acești centri curge frumos. O chakră poate deveni blocată sau dezechilibrată datorită stresului emoțional, mental sau spiritual; fluxul perturbat al energiei poate duce la o sănătate diminuată în acele zone. Pe măsură ce învățăturile despre chakre s-au dezvoltat în timp, tot așa au făcut și multe practici și instrumente pentru echilibrarea chakrelor.

Natura ne furnizează o bogăție de alimente care poartă vibrații pline de culoare pentru a ajuta la activarea și echilibrarea chakrelor tale. Vă prezint o listă de alimente atrăgătoare și pline de culoare împreună cu chakrele pe care le ajută fiecare.

Pe măsură ce parcurgi lista alimentelor, acordă atenție specifică acelora care îți trezesc imagini puternice sau chiar pofte. Aceste mesaje dinlăuntru ar putea fi deosebit de într-ajutătoare în alegerea alimentelor pentru a asista echilibrarea și energizarea chakrelor.

Chakra rădăcină:

Această chakră vibrează în culorile roșu, maroniu închis, gri închis și negru, și ne conectează cu sentimentele de a fi parte a comunității sau tribului.

Pentru a o fortifica, consumă legume rădăcinoase precum sfeclele, morcovii și cartofii dulci; ciuperci comestibile și medicinale, proteine (în special proteine animale), și alimente colorate în roșu ca rodiile, merele și ridichiile.

Chakra sacrală:

Vibrând în nuanțe portocalii, această chakră găzduiește creativitatea și sexualitatea noastră, și ne permite să âne lăsăm duși de valul vieții.

Bucură-te de alimentele colorate portocaliu precum mandarinele, portocalele, morcovii, cartofii dulci, papaya, mango, ananas, ca și pește, în special somon sălbatic, și grăsimile și uleiurile sănătoase (presate la rece).

Chakra plexului solar:

Alimentele galbene împărășesc această culoare vibrantă cu chakra manipura, ce exprimă puterea noastră personală, echilibrul fluxului energetic și radiază adevăratul sine al nostru către exterior.

Consumă linte galbenă, porumb dulce galben, ardei gras galben, legume, cereale integrale și carbohidrați sănătoși.

Chakra inimii:

Verdele, trandafiriul și rozul sunt nuanțele asociate cu această chakră iubitoare și vindecătoare.

Legumele colorate în verde și bogate în clorofilă precum  brocoli, varza kale, frunzoasele verzi, semințele germinate și alimentele crude sunt aici recomandate în meniu!

Chakra gâtului:

Ca portal al comunicării această chakră a gâtului exprimă adevărul în numele celorlalte chakre.

Asociată cu culorile albastru deschis și acvamarin (albastru-verde), ar putea fi de ajutor o largă varietate de alimente incluzând vegetalele marine, fructele, sucurile, supele ce aduc laolaltă elemente precum pământul și apa. De asemenea alimentele cu specific etnic ar putea fi de ajutor.

Chakra celui de-al Treilea Ochi:

Asociată cu viziunile, visele și Călăuzirea Divină, culorile acestei chakre, indigo și violet, ne invită să consumăm alimentele roșii violet precum murele, afinele, ceapa roșie, cartoful violet și vinul roșu, dar și ciocolata (cu conținut natural de cacao), ceaiul, și condimentele.

Chakra coroană:

Asociată cu spiritul mai mult decât cu materia, această chakră este inunadată de culorile albe, nuanțele de violet deschis și culorile pastelate.

Întrucât înflorește datorită aerului, luminii soarelui, spiritualității și dragostei, aceasta este hrana cu care ar trebui să alimentăm chakra noastră coroană pentru o excelentă conectare cu Înalta Putere sau sinele Superior.

Bucură-te de binecuvântarea darurilor de la Natură, pe măsură ce încorporezi pentru suport și echilibru vibrațiile lor pline de culoare în dieta ta!