Blog,  Spiritualitate

Prima Luna Plină a anului: pășește într-un Nou Început

Pe 28 ianuarie 2021, prima Lună Plină a acestui an va avea loc în Leu. O dată cu acest eveniment astral, un nou ciclu lunar este inaugurat și marcat de entuziasm și dinamism, o energie nouă, reînnoită ce aduce stimă de sine și succes.

Pentru anul 2021, calendarul lunar a început cu Luna Nouă în Capricorn în 13 ianuarie, ce a adus tărie și răbdare pentru setarea obiectivelor. Această energie culminează în 28 ianuarie, atunci când Luna Plină în Leu ajută în obținerea respectului de sine în fața noilor provocări, o cheie ce deschide ușa către succesul ce izvorăște din încrederea în sine.

Prima Lună Plină a acestui an mai este cunoscută sub numele de Luna Lupului, animal sacru și totem de protecție în multe culturi. În acest caz, urletul lupului coincide cu tranziția astrală a Lunii în Leu și intrarea sa în tărâmul focului, ce simbolizează acțiunea, expansionarea și împuternicirea.

Această fază lunară coincide cu Uranus retrograd în Taur, ce produce schimbări de direcție și poate aduce multă confuzie. Însă Luna Plină în Leu îți indică exact direcția către împlinirea țelurilor tale. Cu această susținere energetică, vei începe să îți recunoști propria ta voință dar și propriul tău sine deoarece Luna Plină în Leu este despre conștientizare de sine pentru ca voința de realizare să apară. Este o chemare către îngrijirea de sine, pentru a închide cercul din jurul tău cu scopul de acumulare de energie și pentru a direcționa această energie către țelurile propuse. Este un moment în care poți dobândi putere asupra propriei tale ființe.

În timpul acestei faze lunare, te vei simți în siguranță însă vei avea nevoie de recunoaștere pentru a simți împuternicirea. Ambiția poate crește, dorința pentru abundența materială și prestigiul social se poate amplifica. Un spațiu interesant se deschide pentru cunoașterea de sine. Este important să înveți să accepți critica și să o folosești pentru a crește interior.

Cum te va influența Luna Plină în Leu în funcție de zodia în care te-ai născut.

BERBEC

Universului Berbecului poate fi zdruncinat de această sursă de energie ce crește și poate conduce la precipitare. Luna Plină în Leu cere Berbecului să domolească ambiția pentru a minimiza riscurile. Anumiți nativi berbec pot confunda respectul de sine cu vanitatea. Noi oportunități pentru succes se deschid, însă smerenia e bine să fie deasupra tuturor. Înainte de a te expansiona, fă-ți o favoare și realizează o introspecție, cere Universului ghidare pentru tine. Asigură-te că îți cunoști bine țelurile înainte de a urmări să le împlinești. Mari reușite pot apărea.

TAUR

Luna Plină în Leu aduce o trezire a sexualității. O energie sexuală nouă se deschide spre satisfacerea nevoilor personale. Momentul necesită o deschidere a minții și experimentare. La nivel profesional, această Lună Plină întărește latura creatoare a nativilor Taur și deschide cunoașterea către tot ceea ce este nou, necunoscut dar extrem de atractiv ca și domenii de activitate. Aceasta încurajează creșterea intelectuală, ce poate conferi corpului senzații de aliniere, mai mult ca niciodată.

GEMENI

Sensibilitatea nativilor gemeni este accentuată. Luna Plină în Leu poate aduce confuzie în lumea lipsită de griji a gemenilor, și poate trezi anumite stări depresive și chiar stări de nervi. Însă, dacă ești suficient de răbdătoare pentru a depăși cu maturitate acest moment, poți învăța lecții prețioase de viață. Multe întrebări ce nu au avut răspuns până acum vor avea rezolvare. Evită să iei decizii radicale în această perioadă. Pe de altă parte, o perioadă extrem de productivă începe în domeniul muncii tale.

RAC

Nativii rac vor fi impulsionați să ia decizii importante în această fază astrală vertiginoasă, deoarece planetele sunt aliniate în favoarea lor. Lumina Lunii revarsă înțelepciune în Universului nativilor rac, ce sunt favorizați în luarea de decizii de succes. Influența Lunii Pline în Leu va fi resimțită ca armonie în familie, iubire și prietenie. Vei învăța să rezolvi problemele șa serviciu dar și problemele financiare. Pe măsură ce stresul se disipă, vei simți mai multă încredere în sine.

LEU

Luna Plină în Leu aduce o încredere reînnoită în propriile abilități pentru nativii leu, însă, în același timp, și pericol de a calcula greșit riscurile. Excesul de încredere poate conduce la surprize și așteptări înșelate, ce se traduce în frustrare. Nativul leu are nevoie mai mult ca niciodată, în aceste zile,  de împuternicire din exterior, sub formă de admirație și aplauze. Sentimente magnifice vor izvorî , în aceste zile spre persoanele dragi, precum generozitatea și empatia.

FECIOARĂ

Captivi între responsabilitate și dorință, nativii fecioară vor simți, în aceste zile, o tensiune internă imensă ce aduce angoasă și slăbiciune. Însă Luna Plină în Leu vindecă nativii fecioară, și aprinde lumina interioară a conștiinței ce inspiră și deschide noi orizonturi. Vei ști de ce anume ai nevoie în fiecare moment și vei avea determinarea să realizezi tot ceea ce este necesar pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Este, totodată, o putere luminoasă ce întărește sufletul și inima, dar care blochează relațiile cu ceilalți.

BALANȚĂ

Pentru nativii balanță, Luna Plină în Leu vine cu o energie de dezordine ce face loc dinamismului care determină înflorirea libertății și creativității. Zile foarte productive la serviciu, însă dincolo de aceasta o perioadă de activități ce te împlinesc și îți umplu timpul tău liber. Această fază lunară îți trezește curiozitatea și îți aprinde acțiunea. Ceilalți te pot vedea într-o lumină diferită însă tu, care știi de ce anume ești capabilă, vei recunoaște forța ta interioară. Este o fază extrem de incitantă în care nativii balanță pot crește și evolua.

SCORPION

Nativii scorpion vor avea nevoie de protecție față de ambient, deoarece această Lună Plină în Leu le aduce multă nesiguranță. Luna Plină plasează scorpionul în centrul atenției, dar aceasta le produce nervozitate și angoasă. Pentru nativii scorpion, această Lună Plină în Leu necesită o mai mare concentrare pe țelurile cu termen scurt și o mai mare conștientizare a propriilor calități. Încrederea în sine este cheia consolidării imaginii exterioare.  Sensibilitatea crește, și este nevoie să înveți să accepți acele părți din tine pe care, altă dată, le-ai respins.

SĂGETĂTOR

Această Lună Plină în Leu este o încărcare cu energie ce pune acțiunea în mișcare, însă, pentru nativii săgetători, este o chemare la restricție, reținere și izolare. Această fază lunară îți oferă o pauză pentru reflectare, sortarea ideilor și planificarea noilor scopuri. Luna Plină în Leu îți permite să privești în trecut și să înveți din propriile „greșeli”. Te ajută să accepți eșecul ca și instrument de creștere. Îți trezește curiozitatea pentru necunoscut, iar în relațiile cu ceilalți îți solicită expansionarea vieții sociale.

CAPRICORN

Nativii Capricorn sunt exact în mijlocul fazei evoluționare ce îi aduce mai aproape de succes, și este absolut necesar să se simtă în siguranță și cu picioarele pe pământ. Însă, după multă muncă și efort, sufletul Capricornului se inundă în dinamism. Aceste zile revoluționează lumea ta, o apropiere mai mare cu prietenii, armonie în familie și pasiune în cuplu. Această Lună Plină aduce multă satisfacție și plăcere.

VĂRSĂTOR

Scopurile nativilor vărsător se păstrează, însă sunt blurate, adumbrite și îi proiectează în confuzie. Luna Plină în Leu le va conferi mai multă putere pentru a își recunoaște propriul loc și să îți descopere dorințele și nevoile. Nativii vărsător se vor detașa de colectiv pentru a se concentra pe sine în aceste zile. Sufletul le va fi plin cu sentimente pozitive și dorință de învățare, foarte necesar pentru mai târziu.

PEȘTI

Nativii pești vor constanta manifestarea anumitor valori pe care le credeau pierdute sau uitate, precum efortul și tenacitatea. Au nevoie să revină înapoi la scopul vieții lor. O dată ce inerția se duce, rezultatele nu vor întârzia să apară și vor fi plini de triumf și satisfacție. În relațiile personale, vor fi nevoiți să facă față discuțiilor cu mai multă smerenie. Luna Plină în leu le cere mai multă răbdare.

Ritual de Lună Plină în Leu

Pentru a atrage energia benefică a acestei conjuncturi astrale, poți realiza următorul ritual:

Începe ritualul de Lună Plină prin a purifica ambientul. Aprinde lumânări și bețișoare parfumate. Poți utiliza o imagine sau o figurină ce simbolizează un lup ca și totem. Realizează o rugăciune de protecție și înțelepciune față de acest animal sacru. Privește apoi Luna Plină, și mulțumește pentru toate lucrurile bune pe care le-ai primit și întâmpină acest nou an 2021 cu această stare de mulțumire.

Scrie pe o bucată de hârtie toate dorințele tale, apoi împăturește-o și așează  hârtia sub o lumânare albă mare. Hârtia exprimă dorințele tale pe care acum le pui în „brațele” Lunii.

Permite lumânării să ardă până la capăt, iar când este gata să se termine arde și hârtia cu dorințele tale.

Cenușa colectată din urma hârtiei o colectezi și o presari la rădăcina unui copac ce rodește.

Fie ca Lumina Lunii Pline să materializeze Dorințele tale mărețe!