Blog,  Psihologie,  Spiritualitate

Scrisoare către Copilul Interior

A fost odată ca niciodată… o copilărie cu bucurii, imaginație, povești magice, o lume în care totul este posibil, o lume deschisă spre iubire și frumos. O lume magică, a inconștienței frumoase care te face să simți bucuria din plin, fără a simți teama de viitor. O perioadă fantastică, în care parcă timpul stă în loc, simți că atingi cerul și norii, iar în următoarea zi, la revărsatul zorilor o iei de la capăt.

O copilărie fericită înseamnă trăire intensă, un cer plin de culori, înseamnă să trăiești fiecare clipă cu suflet, din suflet, cu puritate și inocență.

Acum, purtată prin această călătorie magică, te invit să lași totul deoparte, să iei o foaie de hârtie și un pix și să scrii o scrisoare Copilului tău Interior.

Copilul tău Interior reprezintă aspectele pozitive și negative ale copilului care ai fost cândva, toate bine stocate în subconștientul tău. Toate nevoile neîmplinite, emoțiile suprimate, dar și entuziasmul, creativitatea naturală, prieteniile și inocența, toate sunt acolo.

Te încurajez să scrii o scrisoare copilului tău interior. Deschide-ți sufletul, și așterne pe hârtie, ca și observator, învățămintele, trăirile, experiențele pe care le-ai dobândit de-a lungul anilor. Te asigur de emoții minunate pe care le vei trăi, retrăind clipe din copilăria ta, însă adu cu bucurie și înțelepciunea dobândită odată cu trecerea timpului.

Pentru ce ești recunoscătoare? Ce ai învățat de-a lungul timpului? Simți că încă ești prioritatea numărul 1 în viața ta? Ce s-a schimbat? Cum ți-ar plăcea să fie viața ta? Ce ai dori să faci, să mănânci, ce haine să îmbraci? Ai acum libertatea pe care o aveai în copilărie? Ce temeri ai dobândit între timp? Te tratezi în continuare cu sufletul deschis sau mintea îți zboară în mai multe direcții pentru că, știi tu… adulții au „multe pe cap”?!

Îți propun un acronim care scoate în evidență calitățile pe care e bine să le oferi, în relația cu copilul tău interior: Protecție, Atenție, Răbdare, Iubire Necondiționată, Empatie și Timp de calitate.

Navigând prin Universul tău Interior creezi punți de legătură cu lumea exterioară, și ai acces mai rapid la rezultatele pe care le dorești. Prin introspecție vei putea sonda istoria ta personală și te vei descoperi în moduri infinit mai bogate și mai puternice. Vei reuși astfel să construiești o relație conștientă cu structurile arhetipale de bază care compun psihologia complet matură a adultului și vei obține, nu doar ghidare, ci înțelegere și manifestare a acestor energii arhetipale în viața ta.

În călătoria descoperirii Copilului tău Interior, te întâlnești cu Sinele tău ascuns, iar atunci când te ascunzi de ceilalți, te ascunzi de tine. Copilul tău interior este cel ce îți ghidează pașii la maturitate.

Rezultatul…descoperi un copil interior liber în exprimare, fericit, voios și bucuros, fără teamă.

Din respect și iubire necondiționată pentru Copilul meu Interior!