sarbatoare
Blog

Viata ca o sarbatoare

Ritmul vietii pe Pamant este tot mai accelerat, secolul vitezei a devenit parca mileniul vitezei, de la o zi la alta suntem luati pe sus de evenimente cu care nu ne confruntam in trecut. Planeta noastra isi modifica vibratia, si trece intr-o noua etapa, intr-o energie noua, si odata cu aceasta, si fiintele umane sunt catapultate pe noi valente energetice, de Lumina.

Lumina este sarbatoarea Vietii noastre, traim aceasta minune in fiecare zi, in fiecare clipa. Lumina ne face sa ne bucuram, sa iubim, sa sarbatorim! A trai Viata ca o sarbatoare, inseamna sa avem sentimente frumoase si cu multa culoare, inseamna sa zambim, sa daruim, sa primim, si sa ne implinim destinul nostru de Lumina!

Insa, cati dintre noi facem aceasta?

Sarbatoarea implica un grup de oameni, uniti prin sange, prietenie sau alte conceptii comune, mnacare, bautura, muzica, dans si eventual diverse ritualuri si manifestatii.

Din toate timpurile, sarbatoarea implica utilizarea de simboluri, cu scopuri bine determinate, de la eternitatea vietii, puterea cunoasterii, accesarea de informatii din planuri subtile inalte sau mai putin inalte, pana la procesiunea mortii si trecerea in planurile subtile ale fiintei.

Craciunul, una dintre cele mai importante sarbatori crestine, e asteptat cu entuziasm de toata lumea, indiferent de varsta, uneori chiar si de religie. Cu totii ne gandim cu bucurie la darurile de Craciun, la colinde, la mirosul de brad si la vascul din pragul usii.  Si, cu siguranta, sarbatoarea este traita de fiecare in functie de experientele personale ce incarca astfel de clipe magice cu semnificatii prorpii.

Dincolo de toate simbolurile ce aduc oamenii mai aproape de o traire pozitiva, sarbatoarea inseamna bucurie si fericire. Multi dintre noi am ALES sa credem ca bucuria sarbatorii e un bun personal, la care putem, vrem si mai ales trebuie sa accedem conform anumitor norme care ne-au fost inoculate de-a lungul timpului.

Am fost „programati” sa credem ca sarbatoarea sta in cei de langa noi, in reusitele noastre profesionale, in resursele de care dispunem, in darurile scumpe pe care le oferim. Nimic mai gresit.

Sa va spun ce NU este starea de sarbatoare:
– starea de sarbatoare nu e apartenenta,
– starea de sarbatoare  nu e conventie,
– starea de sarbatoare nu e avutie,
– starea de sarbatoare nu se afla in oamenii de langa noi,
– starea de sarbatoare nu e ceva ce trebuie castigat,
– starea de sarbatoare nu e mandrie.

Starea de sarbatoare ESTE: renuntarea la speculatii, teama, asteptari, idei preconcepute si reprosuri, e iubire, e fericire, este inlaturarea sentimentelor negative, este starea noastra naturala, ESTE IN NOI si vine deodata cu asumarea deplina a sinelui.

SARBATOAREA NU SE CAUTA, SE TRAIESTE!

sarbatoare

Nu vreau sa va intreb care este sursa din care izvoraste starea dumneavoastra de sarbatoare, ce va face sa va treziti zambind dimineata, sa fredonati pe strada sau sa urati o zi buna trecatorilor necunoscuti. Pot doar sa va felicit, daca ati atins cu adevarat acest pas.

Provocarea nu este de a invata cum sa fim fericiti, caci aceasta inseamna sa traim viata ca o sarbatoare, sa fim fericiti de a DEVENI, ci aceea de a ne dezvata de ce stiam pana acum si de a ne aminti ca SUNTEM.

Odata ce v-ati gasit pe de-a-ntregul, intelesi si iertati, drumul vostru e deschis si nimic pe lume nu va poate opri din a va atinge scopul. Aici intervin valorile native, pasiunile reale, vocatia personala.

Nimeni nu poate trasa drumul in locul vostru, fiindca voi sunteti singurii care va puteti cunoaste cu adevarat, insa puteti fi indrumati in asa fel incat raspunsurile la intrebarile voastre sa nu se transforme in piedici si mai apoi in renuntare.

Sfântul Augustin ne destăinuie taina sfinţeniei: “Copiii lui Dumnezeu nu se deosebesc cu nimic de fiii întunericului, decât doar prin iubire”. Cuvintele Sfântului Episcop de Ippona sunt ecoul învăţăturii fundamentale a credinţei creştine, expusă pe larg în epistolele Sfântului Apostol Ioan (1, 2, 3). “Cine zice că este în lumină, şi îl urăşte pe fratele său, se află încă în întuneric. Cine îl iubeşte pe fratele său, rămâne în lumină, iar în el nu este primejdie de cădere.” (2Ioan 2,9-10). “Dragii mei, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea vine de la Dumnezeu şi oricine iubeşte pe aproapele este născut din Dumnezeu şi îl cunoaşte pe Dumnezeu. Cine nu iubeşte, nu l-a cunoscut pe Dumnezeu, căci Dumnezeu este dragoste… Dumnezeu este dragoste, cine rămâne în dragoste, în Dumnezeu rămâne şi Dumnezeu rămâne în el” (1Ioan 4,7.16).

Putem folosi sarbatorile care vin ca si portal-amplificator incredibil a TOT ceea ce este in noi mai bun si mai frumos. De obicei sarbatorile actioneaza ca si amplificatori ai AMBELOR polaritati, adica modul in care vei simti si trai in aceasta perioadava fi amplificat.

Asta inseamna ca, daca ai o perspectiva “negativa” asupra vietii tale, TOATE aceste temeri si retineri vor fi amplificate! Toate fricile tale, pe care nu ai avut sansa de a le gestiona pana acum, vor fi aduse la suprafata pentru a le examina si a le lasa in cele din urma sa se duca. Daca pasesti in perioada ce va urma cu o perspectiva pozitiva, radiind de emotie si anticipand cele mai frumoase experiente care te asteapta, precum si concentrat doar pe rezultatele pozitive in orice situatie, atunci sarbatorile iti vor aduce MULT succes, abundenta, sanatate, fericire, proeteni dragi si tot si orice iti poti imagina in mod pozitiv pentru tine.

Perioada ce va urma va reflecta inapoi catre tine ceea ce ESTI. Ea aduce, din punct de vedere astral,  o oportunitate de a merge pe un NOU DRUM. Si de a te cufunda intr-adevar in propriul tau sine! Iti va arata puterea (daca permiti) si slabiciunile (daca permiti) si te va propulsa pe noi culmi, numai si numai daca, vei fi capabil sa dai drumul si sa ai incredere ca totul este conform planului DIVIN al fiintei tale.

Prin urmare, in aceste zile, pana la, in timpul si dupa finele acestui an, este FOARTE important sa iti faci timp pentru tine insuti. Sa iti deschizi cu adevarat sufletul, sa ai curajul de a te vedea asa cum esti cu adevarat, sa renunti la frica si sa te imbratisezi cu IUBIREA pe care o daruiesti altora.

Aceasta perioada este in intregime despre tine. Permitandu-ti sa mergi in adancimile tale si sa aduci la suprafata cunoasterea a ceea ce ai de facut aici. Si nu doar cunoastere, ci o cale reala, o foaie de parcurs daca vrei, a ceea ce ai de facut cu viata ta.

Asadar, este foarte important sa iti examinezi frica care ar putea aparea pentru tine. Fuga de ea este inutila, va trebui sa te confrunti cu ea, intelegand exact de unde vine, sa lucrezi cu ea si sa o eliberezi.

Inca o data, puteti lucra cu voi insiva la un moment dat, dar cu toate acestea, exista anumite zile in care anumite porti vor fi deschise pentru ca noi sa fim partasi la acest lucru. Perioada care vine trebuie sarbatorita si utilizata la maxim de capacitatea voastra de a-i permite sa va provoace in directia potrivita pentru sufletul vostru.

Elibereaza-ti sufletul si bucura-te de magia sarbatorilor. Joaca-te ca un copil si scrie Universului ce iti doresti in noul an. Chiar daca esti un adult serios, care nu mai crede de mult in povestile lui Mos Craciun, indrazneste totusi, si asterne pe o coala de hartie dorintele tale pentru noul an. Fa acest lucru cu bucurie si fericire, cu incredere ca esti calauzit, iar Universul isi va manifesta Gratia Sa catre tine.

Vei reusi astfel sa iti deschizi inima precum o flacara catre frumos, catre iubire, catre armonie, catre sarbatoare – universul sarbatoreste in fiecare clipa existenta sa chiar prin noi, cu fiecare pulsatie de lumina ce ne strabate corpul si ne anima fiecare celula, cu fiecare influx energetic ce se infioara inima, cu fiecare sclipire in ochi….aceasta este sarbatoarea Vietii, ingeri si zei deopotriva sarbatoresc viata din noi!

Aceasta inseamna sa iti traiesti viata ca o sarbatoare….sa manifesti acele vibratii care ating corzile sufletului si care te transforma intr-o imagine vie a inimii deschise universale!

Fiti Pace, fiti Liniste, fiti Gratie Divina, fiti Sarbatoare!

SARBATORI BINECUVANTATE!